Succesvolle afsluiting Wad & Design workshops

Wad & Design heeft dit jaar voor het eerst workshops georganiseerd met de eilander middelbare school en met de eilander basisschool. Het resultaat van de workshop met de Inspecteur Boelensschool (middelbare school) had als expositielocatie de Agregaatbunker. Het resultaat van de workshop met samenwerkingsschool Yn de Mande (basisschool) was te zien als expositie in de duinen aan de westzijde van de Prins Bernhardweg.

Docent middelbare school Rutger van Halm: “De moeilijkheid zat ‘m in het concreet maken van abstracte vragen als: wat beeld jouw verbondenheid uit met Schier- monnikoog? Welk erfgoed moet behouden blijven? Wat maakt je trots? Het maken van het kabinet kostte dus het nodige creatieve denk- en zoekwerk, maar de resultaten mochten er zijn! Onze leerlingen creëerden een kijkje in hun persoonlijke leven, met aandacht voor hun omgeving.”

Wad & Design studentenworkshop: ‘Mapping Change’

Dit jaar wordt ‘Schiermonnikoog 150 jaar badplaats’ gevierd. De tijdelijke badgasten die het eiland bezoeken zorgen voor con- stante verandering. Tijdens de workshop onderzochten MBO en HBO studenten mode, interieur en beeldende vorming uit Leeuwarden ‘wie/wat’ deze ‘tijdelijke bezoeker’ is en wat voor verandering deze bezoek- er met zich meebrengt.

Marijke Barhorst eilander: “De deelnemers aan de studentenworkshop hadden zich bezig gehouden met Schiermonnikoog als badplaats en zich laten inspireren door het landschap. Dat resulteerde in werken als een boom vol met flessenpost van passanten en een tableau van gerangschikte strandvondsten. Een werk dat er uit sprong was een uit etsonderdelen samengesteld beeld dat wirwar aan mensen op een drukke dag op het eiland symboliseerde.”

wad_en_design_studentenworkshopwad_en_design_workshop_inspecteur_boelensschool

 

 

 

 

 

 

 

 

Links: deelnemers Wad & Design studentenworkshop, rechts: docent middelbare school Rutger van Halm.

Beelden ® Ilja Zonneveld

Mede mogelijk gemaakt door De Kooiplaats, Natuurmonumenten en Strandresort Schier.

Geef een reactie