Programma Wad & Design symposium is compleet

Drie exposities met nieuw werk van Elsien Gringhuis (mode), Tryntsje Nauta (fotografie) en LAMA Landscape Manifesto (landschapsarchitectuur). En een lezingen programma op zaterdag 17 september met presentaties van Modemuze, Lab Vlieland en it Erfskip.

Naast het werk van de drie ontwerpers en de lezingen op zaterdag zijn er drie workshop exposities in samenwerking met de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, het Friesland College en de eilander Inspecteur Boelensschool en Samenwerkingsschool Yn de Mande. Op zondag 18 september zijn er twee eilanderwandelingen: met Natuurmonumenten en de Cultuurhistorische Vereniging ’t Heer en Feer.

Design en landschapsbeleving
Samen met de bewoners van Schiermonnikoog onderzoeken hedendaagse Nederlandse ontwerpers de omgeving van het Waddeneiland en laten ze de bezoekers van het symposium opnieuw kijken naar wat ze al gezien dachten te hebben. Met hun werk vertellen de ontwerpers verhalen over de veranderlijkheid van het landschap en de eilandercultuur. Tijdens het symposium gaan ze hierover in gesprek met de bezoeker van Wad & Design.

Bekijk het volledige programma >

Geef een reactie