Op de voorgrond van links naar rechts:

Initiatiefnemer en artistiek leider:
Berber Soepboer

Financiën en productie:
Eveline Prins

Locatiemanagement:
Evert-Jan Soepboer

organisatie_wad_en_design

Berber Soepboer: waarom Wad & Design?

“Geboren en opgegroeid op Schiermonnikoog heb ik een nauwe band met het eiland. Schiermonnikoog en mode, mijn vakgebied, zijn twee vanzelfsprekende onderdelen in mijn leven. De uitstraling van een Waddeneiland heeft een puurheid die ik altijd wil bereiken binnen mijn ideeën en ontwerpen.

Ik vind het fantastisch dat ik vanuit mijn werk en ideeën iets kan toevoegen aan de ontwikkeling van mode, architectuur en vormgeving op Schiermonnikoog”.

Samengesteldbeeld_Schiermonnikoog
Samengesteldbeeld2_Maarten-Kolk-en-Guus-Kusters
Samengesteldbeeld2_Christien-Meindertsma
Samengesteldbeeld2_Winde-Rienstra

Doelstellingen

De doelstelling van de stichting Wad & Design is het leggen van een relatie tussen mode en design in de natuurlijke vormgeving van het Nederlandse Waddeneiland Schiermonnikoog.

Ten tweede stimuleren we met Wad & Design een bewustwording van Nederlands erfgoed, ambacht en duurzaamheid door middel van het actief beleven van hedendaagse mode, design en architectuur binnen de context van de eilander cultuur op Schiermonnikoog.

Statuten >

Activiteitenoverzicht

Dit jaar organiseren we weer een symposium in Hotel van der Werff. Er zijn drie exposities met het werk van drie Nederlandse ontwerpers. We onthullen het eilander uilenbord op Boerderij de Oorsprong en organiseren naast de studentenworkshop en expositie ook een workshop en expositie met de eilander basis- en middelbare school.

In 2015 hebben we een studentenworkshop en expositie georganiseerd in Strandresort Schier.

In 2014 is stichting Wad & Design opgericht. Naast de studentenworkshop hebben we een symposium georganiseerd in Hotel van der Werff. Samen met DesignXPO Fryslân hebben we een expositie vormgegeven met werk van de deelnemende ontwerpers in 2013.

In 2013 is samen met stichting Noorderbeeld de eerste editie van het Wad & Design festival georganiseerd. Op verschillende locaties op Schiermonnikoog werd het werk van 15 ontwerpers en kunstenaars vertoond. Er waren ook workshops en lezingen.

Financiën

Stichting Wad & Design is nog een jonge stichting en is afhankelijk van verschillende geldstromen; subsidies, sponsoring, kaartverkoop en particuliere giften. De huidige relaties in dit netwerk zijn voor ons van levensbelang en deze zullen dan ook met zorg onderhouden worden. Uitgaven zijn direct gelieerd aan onze doelstellingen.

Staat van baten en lasten 2016 >

Staat van baten en lasten 2015 >

Staat van baten en lasten 2014 >