GEZOCHT: Verhalen over de makers van het landschap van Schiermonnikoog

In het kader van een onderzoek voor Wad & Design en Sense of Place (Oerol), zoekt LAMA Landscape Manifesto naar de verhalen achter het landschap van Schiermonnikoog. Deze verhalen worden verwerkt in een cartografische stamboom van het eiland. Weet je iets te vertellen, of ken je mensen die zelf meewerkten aan de aanleg van de stuifdijk of de polder, kom dan langs op 16,17 of 18 september op het Westerstrand van Schier!

Tijdens het Wad & Design symposium verzameld LAMA verhalen die schuilgaan achter het zichtbare landschap van vandaag. Bezoekers, eilandbewoners en experts kunnen actief deelnemen aan het maken van deze eiland stamboom. Iedereen die een verhaal kent over de verhalen achter het landschap of gewoon geïnteresseerd is de ontstaansgeschiedenis van het eiland is welkom in het werkstation op het Westerstrand. De eerste ontdekkingen die LAMA deed over het eiland worden gepresenteerd in een expositie.

LAMA zet na het symposium hun onderzoek verder om in 2018 samen met betrokkenen een manipulatie aan het eiland te verrichten. Er zal een nieuw verhaal aan het landschap worden toegevoegd. Een tijdelijke verandering van de contour van het eiland..

Meer info over het programma >

Geef een reactie